Wat zijn de kenmerken?

The definition of a SBC: dedicated hardware device or software application that governs the manner in which sessions are initiated, conducted and terminated.

Does SBC equals a Magic-Box?

Een Audiocodes SBC biedt vele mogelijkheden & toepassingen...

Het Session Border Portfolio (SBC) portfolio van Audiocodes bestaat uit een serie van veelzijdige IP-communicatieplatforms voor het verbinden van VOIP en TDM-netwerken. De SBC wordt veelal ingezet aan de grens tussen het lokale netwerk van de klant en de service provider. De SBC zorgt hierdoor voor onder andere een effectieve demarcatie tussen het lokale VOIP-netwerk en de Service Provider, het uitvoeren van SIP-protocol bemiddeling en media-actie (interoperabiliteit) plus het beveiligen van het lokale VoIP-netwerk voor bedreigingen vanaf buiten het eigen netwerk.

Daarnaast zorgt de SBC voor extra beveiliging (op Applicatie Laag 7 niveau) en protocol normalisering.

Standaard beschikt een Session Border Controller (SBC) over rijke feature set, zo ook de SBC's van Audiocodes. Vanaf de Mediant 500 serie tot de Mediant 9000 serie.

De belangrijkste functies van een Session Border Controleer zijn:

SIP normalization - Het verbinden van 2 verschillende SIP netwerken betekent niet dat de juiste afhandeling out-of-the-box plaatsvindt . verbonden worden. Normalisatie houdt in dat de SBC opereert als een server welke aan de ene kant inkomende sessies termineert en aan de andere zijde fungeert als client door nieuwe sessies te initiëren. SIP protocol normalisatie en header manipulatie dient vaak plaats te vinden voordat communicatie kan plaatsvinden tussen verschillende leveranciers en netwerken.

 

Topology hiding - doordat een SBC zich gedraagt als een B2BUA (Back-To-Back user agent) device, hebben partijen geen zicht op de topologie van elkaars netwerk (bijvoorbeeld endpoints, signalering en spraak), waarmee een belangrijke mate van security wordt bereikt.

Media transcoding - vergelijkbaar tot SIP normalisatie kan de SBC het RTP spraakverkeer vertalen indien verschillende codecs worden gebruikt door de verschillende netwerken. Als voorbeeld is de transcoderen tussen een klantnetwerk en een Service Provider of tussen twee gescheiden VoIP netwerken.

Load balancing en redundancy - voor het verhogen van een dienstbeschikbaarheid is het mogelijk om met een SBC meerdere verbindingen te configureren met Service Providers en SIP servers. Hierdoor is het mogelijk om zowel load balancing als fall-over oplossingen te realiseren.

Multiple Service Provider connectiviteit - naast loadbalancing is het mogelijk om de SBC routerings beslissingen te laten nemen op basis van kosten, tijd en nummerplan.  Kenmerken hierbij zijn Least Cost Routing (LCR) en service redundancy.

Survivability - een Audiocodes Session Border Controller kan worden voorzien van Stand Alone Survivability (SAS) software waardoor IP toestellen op specifieke bereikbaar blijven als centrale SIP servers/softswitches onbereikbaar zijn.

oplossing #1: TDM-SIP koppelingen
oplossing #2: SIP & TDM Trunking

Stel u vraag aan SIGNAAL7

Heeft u een vraag of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen organisatie? Maak gebruik van ons contactformulier voor het stellen van uw vraag. Onze medewerkers nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bel onze medewerkers

Uiteraard kunt u ook zelf contact opnemen met één van onze medewerkers via 06-25090615.

E-mail

Een e-mail sturen mag natuurlijk ook: advies{a}signaal7.nl.

TOP