Waarvoor wordt een SBC gebruikt?

Door zijn rijke feature set is een Session Border Controller multi-inzetbaar voor diverse oplossingen.

Does SBC equals a Magic-Box = YES!

Een Audiocodes SBC biedt vele mogelijkheden & toepassingen...

Een Session Border Controller (SBC) is niet makkelijk in 1 hoekje te plaatsen. Door z'n rijke feature set is een SBC toepasbaar in vele oplossingen.

Een SBC is een essentieel element voor iedere telefonie omgeving en biedt vele opties zoals het toevoegen van VoIP-mogelijkheden voor een TDM gebaseerde infrastructuur, interoperabliteit tussen verschillende IP-PBX/Unified Communications implementaties, Analoge media-gateways, IP-telefoons en enterprise session border controller (E-SBC) oplossingen.

De veelal toegepaste oplossingen zijn:

 • TDM-SIP trunking
 • SIP trunking
 • SIP interworking
 • PBX Migratie
 • Survivabilteit
 • Contact Centers
 • Teleworkers/ Remote call-agents

 

SBC oplossingen

Voor organisaties die gebruik maken van IP-communicatie systemen, waaronder die willen migreren van traditionele TDM PBX-platforms naar IP-PBX, worden geconfronteerd met connectiviteit uitdagingen zoals:

 • SIP Trunking connectiviteit
 • PSTN-connectiviteit
 • Interoperabiliteit met IP-PBX en SIP trunking en PSTN-netwerken
 • Spraak en data beveiliging
 • Enterprise Session Border Controllers (E-SBC's) bieden een complete oplossing voor een betrouwbare en veilige connectiviteit in enterprise IP-communicatie-omgevingen.

TDM en SIP Trunking

E-SBC's bieden ondernemingen een flexibele en schaalbare oplossing voor PSTN en SIP trunking connectiviteit. De oplossingen welke hierbij horen zijn;

 • Migratie van TDM naar IP-PBX en/of Hybride TDM/IP-PBX oplossingen
 • SIP trunking koppeling met Service Providers
 • SIP Interworking tussen diverse IP-PBX leveranciers
 • Gelijktijdige PSTN-aansluiting voor fallback en least cost routing
 • Vereenvoudigd gecentraliseerd beheer
 • Voice en Service Quality management integratie

 

SIP Mediation en interoperabiliteit
AudioCodes 'SBC SIP interworking helpt voor de juiste 'vertaling' tussen de verschillende SIP-varianten van IP-PBX leveranciers & Service Providers. AudioCodes producten hebben bewezen interoperabiliteit met IP-PBX-leveranciers en SIP trunking service providers, zodat een SIP trunk snel en met minimale inspanning kan worden gerealiseerd.

Het continu waarborgen van de communicatie is van cruciaal belang voor ondernemingen. Bereikbaarheid voor de klant en onderling tussen medewerkers en locaties dient in alle scenario's worden gegarandeerd, onafhankelijk van beschikbaarheid van het publieke net (PSTN) en LAN/WAN infrastructuur

De Session Border Controolers van AudioCodes zijn ontworpen met medat er ze voorzien in meerdere niveua's qua redunatie en fail-over.

Resilient Platforms
Alle Mediant Enterprise Session Border Controllers (E-SBC's) en Media Gateways van AudioCodes bieden een robuuste architectuur welke overeenkomen met de hoge beschikbaarheidseisen die wordt verwacht in hedendaagse IT wereld. De AudioCodes' producten bieden een verscheidenheid aan configuratie mogelijkgheden, waardoor bedrijven in staat worden gesteld om te kiezen uit de meest kosteneffectieve oplossing, overeenkomend met de gestelde wensen en eisen.

Automatic Service Rerouting
Bij uitval van een VOIP netwerk element zal de AudioCodes Mediant SBC automatisch zoeken naar alternatieve servers die het voice verkeer kunnen overnemen. Als er geen andere servers beschikbaar zijn kan de AudioCodes SBC met zijn imbedded fallback mechanisms de PSTN/SIP verbindingen in staat houden.

AudioCodes Standalone Survivability (SAS)
De 'AudioCodes Standalone Survivability' applicatie is standaard beschikbaar op alle Mediant E-SBC's van AudioCodes. In het geval van een WAN-verbinding storing of een onbeschikbare centrale server, neemt SAS de call control over voor alle lokale toestellen.

Tijdens de verstoring onderhoudt SAAS de communicatie voor alle interne gesprekken en uitgaande gesprekken richting het PSTN of Service Provider.

Beveiligde SIP Trunking verbinding
AudioCodes 'E-SBC platforms bieden IP beveiligingsmechanismen om bedrijven te beschermen tegen kwaadwillende of frauduleuze aanvallen, zoals:

 • Denial of Service (DoS)
 • NAT Traversal
 • Topology Hiding
 • Dynamic Access Control List
 • Advanced Call Admission Control (CAC)

Het toevoegen van een Session Border Controller aan de totale Contact Center infrastructuur biedt vele mogelijkheden.

Door het inzetten van een SBC kan een contact center eenvoudig worden gekoppeld met iedere TDM of IP-PBX. Hierdoor is men minder afhankelijk van de directe interoperabiliteit tussen beide leveranciers.
Ook tijdens de migratie van een TDM PBX naar een IP-PBX welke gekoppeld moet blijven met een Contact Center kan een SBC een grote rol op zich nemen.

Een SBC in combinatie met (meerdere) SIP trunks zijn zeer geschikt voor een groot virtueel contact center, door het naadloos samen voegen van meerdere contact centers. Hierdoor kan het inkomende klantverkeer evenwichtig worden verdeeld en omgeleid tussen meerdere locaties met behoud van functionaliteit. Ook voor het uitgaande verkeer vanuit het contact center kan de SBC dienen als gecentraliseerde uitgang richting de Service Provider.

Remote agents - Teleworkers
Het Contact Center uitbreiden met remote agents? De SBC zorgt in dit scenario voor een veilige koppeling tussen de remote agents en het Contact Center. Hierdoor worden alle contact center features beschikbaar gesteld aan de call agents, werkzaam vanaf huis.

 

Stel u vraag aan SIGNAAL7

Heeft u een vraag of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen organisatie? Maak gebruik van ons contactformulier voor het stellen van uw vraag. Onze medewerkers nemen binnen 24 uur contact met u op.

Bel onze medewerkers

Uiteraard kunt u ook zelf contact opnemen met één van onze medewerkers via 06-25090615.

E-mail

Een e-mail sturen mag natuurlijk ook: advies{a}signaal7.nl.

10 Reasons to Choose AudioCodes’ Enterprise SBC

Lees het interessante overzicht van Audiocodes wat de 10 redenen zijn waarom organisaties kiezen voor een Session Border Controller oplossing van AudioCodes.

TOP